Erhvervsassistent indenfor Kommunikation og medier (Film og TV funktionsassistent) 

Næste holdstart: 14. januar 2019

For spørgsmål til uddannelsen kontakt:
Skoleleder: Sune Liltorp, Tlf: 22204964,  kursus@potemkinfilm.dk
Kontaktperson: Jonathan Langelund, Tlf: 21341063, jonathan@potemkinfilm.dk

Vil du være den hemmelige helt, der får hjulene til at dreje på en TV eller film produktion?
Film & TV funktionsassistent er en 1½-2 årig ungdomsuddannelse, som giver dig overblik over alle de praktiske aspekter af produktionsprocesserne inden for film og TV. Som Film & TV funktions assistent bliver du oplært i alle de assisterende roller, som er nødvendige for, at en produktion kan afvikles gnidningsfrit. Du vil blive oplært i opsætning og betjening af Kameraer, Lyd og Lys, få opbygget kompetencer inden for den mest anvendte software til videoredigering, og få indsigt i alle processerne, der ligger bagved en film eller TV produktion. Funktions assistenterne er de usete helte, der sørger for, at alt er forberedt til afviklingen af en produktion. De er dem man vender sig til når noget brænder på; når der skal tænkes praktisk og løsningsorienteret.

Undervisningen på Film & TV funktions assistent uddannelsen er modulopbygget og erhvervsorienteret. Vi lægger stor vægt på at sikre vores studerende, efter endt uddannelse, har de kompetencer, der er brug for ude i det virkelige liv. Uddannelsen er derfor tilrettelagt ud fra konkrete undersøgelser af, hvilke kompetencer firmaer og institutioner, der producerer film og TV, ønsker du skal besidde. Sådan sikrer vi du får kompetencer, der efterspørges i erhvervslivet. Disse kompetencer danner også en solid platform, hvis du ønsker at fortsætte på en anden uddannelse inden for film eller TV branchen.

Kamera betjening/opsætning/kendskab
Her lærer du at betjene de forskellige typer kameraer. Dette dækker blandt andet optageteknikker, forståelse for visuel komposition og de forskellige former for montering. Du lærer de relevante praktiske aspekter af opsætning og forberedelse af kameraer, så produktionen er klar til at køre gnidningsfrit. Du bliver bekendt med specifikationerne på de relevante kameratyper, der anvendes i professionel produktion. Dette inkluderer forståelse for relevant kameratilbehør, samt grundlæggende problemløsning og reparation.

Lyd betjening/opsætning/kendskab
En væsentlig del af film og TV produktion er lydsporet. Derfor er det vigtigt at lære betjening af professionelt lydudstyr. Dette dækker korrekt anvendelse af mikrofoner, håndtering af boomstænger og indstillinger på mixepulte. Du vil lære hvordan faste mikrofoner opsættes optimalt, samt påsætning af trådløse mikrofonløsninger. Du bliver introduceret til de forskellige typer af lydudstyr og tilbehør, der forefindes på professionelle produktioner, og erhverver dig færdigheder i simple reparationer.

Lys betjening/opsætning/kendskab
Her lærer du at betjene både automatiseret og manuelt styret belysning. Du vil blive introduceret til de forskellige måde at sætte lys op på, få kendskab til de forskellige typer af lamper, og belysningsløsninger, samt erhverve grundlæggende udstyrsforståelse og evnen til at foretage simple reparationer.

Video Software
Postproduktion af film of TV produkter foregår i specialiseret redigerings software. Du vil blive oplært i de mest anvendte softwareløsninger til redigering. Dette inkluderer generelt kendskab til og anvendelse af programmerne, men også erfaringer, med de specifikke arbejdsprocesser involveret i for eksempel klipning, colourgrading og input/output formatering.

Praksis og Logistik
Der er mange praktiske opgaver, der skal løses på et professionelt produktionsset. I praksis og logistik, vil du blive introduceret til planlægning af logistik og løsning af praktiske aspekter på produktioner. Dette inkluderer for eksempel funktionerne som runner, produktions assistent og setbygger.

Dansk og Engelsk på D-niveau
Under uddannelsen er det obligatorisk at opnå kompetencer i Dansk og Engelsk på D-niveau. Undervisningen vil foregå løbende, og pensum vil i så vid mulig udstrækning forsøges relateret til emner, som er relevante for film og TV.

Erhvervstræning
I praktikforløbene får du mulighed for at afprøve de forskellige roller funktions assistenter har. Disse forløb tjener både til at forøge dine praktiske færdigheder, give dig et indblik i hvordan arbejdsgangene er på professionelle produktioner, samt udbygge dit netværk indenfor branchen.